Oare cat dureaza dragostea?

As indrazni sa raspund asemenea unui psiholog, ce dupa nenumarate si-ndelungate studii ti-ar spune: dragostea dureaza doar trei ani. Apoi, m-as avanta, ca un nesocotit si ti-as spune ca dureaza o viata-ntreaga! Da, te nasti si mori iubind.

Intr-un acces de romantism ti-as spune ca iubirea merge dincolo de orice bariera, chiar si de cea a mortii. Si ti-as spune ca ne vom intalni si pe lumea cealalta. Si daca as fi putin mai pesimist, ti-as raspunde c-un glas rece, asemenea unui ciob de sticla: “draga, ce-i aia iubire?; prostii, nu exista asa ceva! Sunt doar niste reactii chimice ale creierului…”. Dar nu o sa-ti raspund in nici unul dintre aceste feluri.

Si cat dureaza dragostea pana la urma? Doar trei ani? Adica atat de simplu sa fie? Unu. Doi. Trei. In primul an traiesti pasiunea, in al doilea an spiritele se mai calmeaza, iar in al treilea an deja te gandesti ca se va termina, intervenind monotonia. Etapele ar fi: dragoste-iubire-obisnuinta. Prostii, prostii! Cum poti sa faci studii pe o majoritate care oricum nu stie ce-nseamna dragostea? Pe o majoritate mult prea preocupata de ziua de maine, pe o majoritate istovita… irosita?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s