21 ianuarie este cea mai trista zi a anului 2008

Cum va simtiti astazi? Nu este o intrebare politicoasa, ci mai degraba curioasa, pentru ca mai multi psihologi britanici cred ca astazi, 21 ianuarie este cea mai nefericita zi din acest an.

Anul acesta “lunea trista” cade astazi. Anul trecut a fost pe 22 ianuarie, tot intr-o luni. Psihologii spun ca astazi se aduna toate tristetile si melancoliile – vremea este urata si inchisa, Craciunul e departe si in locul bucuriilor am ramas cu datorii.

Multe dintre promisiunile pe care ni le-am facut noua insine sau pe care ni le-au facut sefii fie nu se indeplinesc, sau nu ne plac. Iar lunea este prin definitie o zi trista.

Sa ne amintim ca nu e bine sa cumparam o masina fabricata intr-o luni, pentru ca toata lumea e fara chef.

Exista si statistici potrivit carora cele mai multe sinucideri au loc in aceasta ultima zi de luni a lui ianuarie. Ba mai mult, un psiholog a conceput si o formula matematica prin care calculam gradul de nefericire.

Ca sa nu cadem prada disperarii trebuie sa zambim. Cat mai mult si cat mai des. Sefii ar trebui sa ne dea drumul mai repede de la serviciu, iar noi sa facem ce ne relaxeaza mai mult si sa ne gandim ca vine iunie, cand va fi cea mai fericita zi a anului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s