_Zeitgeist the movie (part II)_

” Cu cît investigăm mai mult ce suntem, de unde venim, ce credem, înţelegem mai mult că suntem minţiţi de toate instituţiile. Ce vă face să credeţi, chiar şi un minut, că instituţiile religioase n-au fost atinse. Instituţiile religioase ale pămîntului sunt fundul mizeriei. Instituţiile religioase sunt puse acolo de aceeaşi oameni care v-au dat guverne, educaţia coruptă şi cartelurile bancare internaţionale. Acestor stăpîni nu le pasă de tine, de familia ta, lor le pasă să controleze lumea.
Am fost manipulaţi să înţelegem greşit adevărul prezenţei divine a lui Dumnezeu. Nu ştiu ce e Dumnezeu, dar ştiu ce nu e!
Şi dacă nu sunteţi pregătiţi să vă uitaţi la întregul adevăr, oriunde ar conduce el, dacă vreţi să priviţi în altă parte, cîndva veţi deveni conştienţi că vă jucaţi cu justiţia divină”

Acesta e preambulul filmului, al cărui link direct îl găsiţi mai jos. Uitaţi-vă la el: vor cădea mituri pentru voi, veţi fi dezamăgiţi, veţi zice că ştiaţi, că aţi avut dreptate, veţi înjura, veţi blestema poate. Dar vă vor fi deschişi ochii. Şi asta e ceea ce contează.
Aştept să comentăm împreună.

Cum poti limita puterea oamenilor .. simplu: ii divizi, sa nu le pese de ceilalti, ii faci sa se ascunda in casele lor, in familiile lor, sa le pese numai de ei ( in cel mai bun caz si de familiile lor, rudele apropiate .. ca nu e loc de generozitate Sad ) si mai ales .. sa nu vorbeasca! Sa nu creeze cu cuvantul; sa nu spuna eu sunt fericit si implinit cu ce am si cu ce nu am, eu sunt iubire si bucurie de a trai.

Apoi denaturezi cuvintele; asimilezi schimbarea cu transformarea, puterea cu forta, puterea iubirii cu iubirea puterii. Si gata, oamenii raman fara tools-urile cuvantului. Si se izoleaza .. si gata prada, numai buna de infulecat. De fapt numai buna de folosit, ca moarta nu prea-ti foloseste. Inca. Adica nu ai inventat taxe pentru morti. Dar timpul nu-i pierdut.

Lamurirea este la sfarsit: inainte de a te numi intr-un fel, te-ai nascut fiinta umana. Apoi ai invatat ca te numesti intr-un fel, ai invatat competitia, ca trebuie sa fii bun, ca nu ai voie sa nu fii bun la x sau z, ca trebuie sa-ti pese doar de fundul tau mare si gras / mic si slab DACA vrei sa SUPRAVIETUIESTI. Adica a disparut ideea de viata extraordinara! In prim plan este supravituirea, a fi in fruntea unui grup/ haite. Daca te-ai dezvata de o multime de panarame, DACA am renunta la paradigmele pe care ni le-au bagat in cap altii, am fi fiinte umane pur si simplu, nu ne-am mai uita la vecin dorindu-i sa-i moara capra ci am FI pentru acel vecin si pentru toti vecinii, am vedea ca el / ea este ca mine, ca tine, ca el/ ea si asa suntem noi. Si asa se naste puterea unei natiuni, puterea lumii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s